Moskusfast på Dovrefjell

Hvem er det som tramper på min sti?
Hvem er det som tramper på min sti?

Flere av roverlaget Fantenes medlemmer var på tur til Snøhetta på Dovrefjell i høstferien. Noen begivenheter fra turen kommer her.


Sitat fra en aspirant det har lykktes oss å få tak i:

"Vi spiste lunk ved varden, og da vi begynte å gå igjen, starter tanken om moskus. Jeg gikk omtrent i evigheter og snakket om moskus. Jeg så dem til og med overalt. Etter hvert begynte Jon Anders å spøke om at det hadde vært kult å kunne si at man hadde vært mokusfast på Dovre. Jeg vet ikke om det var dette eller rene tilfeldigheter som i senere tid førte til at vi ble det. Vi gikk og vi gikk. Jeg så fremdeles moskus over alt, men plutselig på andre siden av dalen så jeg faktisk en ordentlig moskus, jeg kan huske jeg spurte Jon Anders er ikke det moskus og til svar får jeg jo sannelig er det ikke det. Vi kastet fra oss sekkene og gikk bortover, mot en elv som skilte oss fra andre siden av dalen.(...)"

Vi så etterhvert at det ikke var bare en eller to moskus, ei heller fem eller ti. Vi talte tilslutt omtrent 20,  men det kan godt ha vært flere. I det Håkon begynte å bli kald, og ville tilbake til snur han seg, og skal til å gå. Han snur seg straks tilbake, og visker "Even, det er en moskus bak deg!" Noen småler litt, men det kommer mest i form av en meget sarkastisk "ha ha ha, så morsomt!..."
Så snur Even seg. Kritthvit i ansiktet.
Rett bak oss, mellom oss og sekkene, står ca 400 kg med muskler, hår og masse horn... Første ordentlige nærkontakt med Dovrefjells konge, moskusen, for  samtlige i gruppa.

Flere bilder fra turen i roverlagets bildegalleri.